Popunjavanje profila


5.June.2016. Facebook Twitter LinkedIn Google+ UputstvaVelika većina direktorijuma gde se predstavljaju firme poseduje nekoliko paketa od kojih je jedan besplatan a ostali se plaćaju. Taj besplatan podatak uglavnom bude značajno ograničen sa mogućnostima šta se može predstaviti, ali to nije slučaj na ovom sajtu. Ovde imamo samo jedan paket u ponudi, on se neplaća dodatno i nudi unošenje svih podataka da bi ste predstavili svoju firmu ili poljoprivredno gazdinstvo na kvalitetan način.

Nakon postupka registracije na sajtu i prvog prijavljivanja pojavljuje se stranica za upravljanje nalogom. Na stranici se nalaze tri sekcije: moj nalog, kreiraj unos, moji unosi.

  • moj nalog – sekcija za popunjavanje osnovnih podataka na sajtu, kao i za promenu lozinke ukoliko se za tim ukaže potreba (Ovdje možete pregledati, menjati i ažurirati podatke o nalogu.)
  • kreiraj unos – sekcija namenjena za unošenje podataka vezanih za firmu ili poljoprivredno gazdinstvo koje želite da predstavite  (Ovdje možete novi unos podataka na sajt.).
  • moji unosi – sekcija za uređenje podataka koje ste upisali u prethodnom periodu, može da se promeni broj telefona, adresa ili bilo koji drugi podatak ukoliko se za tim pokaže potreba (Ovde možete pregledati svoje postojeće unose ovde na sajtu.)

sekcija za uređenje profila

Sekcija profila se popunjava uglavnom neposredno nakon kreiranja naloga na poljolink.com, dok se u kasnijem periodu ova sekcija može koristiti u slučaju da želimo da promenimo lozinku.

Koji podaci se upisuju

U ovom delu sajta poljoinfo se mogu slobodno upisivati podaci, sa izuzetkom email adrese. Ona se samo prikazuje na ovom polju, bez ikakve mogućnosti da se obavi njena izmena. Sa leve strane se nalaze još polja za upis adrese sajta (predviđeno pre svega za blog ukoliko ga posedujete, ali može i neki drugi sajt). Potom ide polje za upis broja telefona i ispod je polje odakle se može izabrati zemlja gde se nalazite.

Poslednje polje je za upis više informacija o vama, što bi trebalo da omogući drugim korisnicima ovog sajta da lakše procene kako da li da vas kontaktiraju radi eventualne buduće saradnje. Ovo je sve ipciono i na vama je da procenite da li ćete polja popuniti ili ne.

izgled formulara poljolink

Na kraju treba spomenuti da se sa desne strane nalaze dva polja, njihova namena je promena lozinke za nalog. U prvo se ukucava nova lozinka, a ispod se ona ponovo ukuca, dobra stvar je što dva puta unosite lozinke i što se one trebaju poklopiti. Na taj način se izbegava mogućnost da slučano nešto pogrešno otkucate i tako sačuvate, pa da imate naknadno problema sa prijavljivanjem na sistem.

Da bi ste mogli pristupiti ovom delu sajta kao što smo spomenuli na početku teksta je potrebno da obavite proceduru registrovanja.

Možda će vam biti zanimljivi i sledeći članci:,

 

Komentari